Museumsbutik – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Zoologisk Museum > Museumsbutik

Zoologisk Museums Butik

I Zoologisk Museums Butik finder du altid et stort udvalg af inspirerende gaveideer. Plakater og postkort med naturmotiver og gode bøger om naturvidenskab og naturhistorie. Sjovt design, legetøjsdyr, tekstiler og krus skabt specielt til museet og meget mere. 

Butikken sælger også entré til museets udstillinger.

Udvalgte varer fra butikken


DANMARKS PATTEDYR fra Istid til Nutid
Forfatter: Kim Aaris-Sørensen
Udgivet af Statens Naturhistoriske Museum

Med udgivelsen af bogen DANMARKS PATTEDYR fra Istid til Nutid sætter Statens Naturhistoriske Museum fokus på de naturlige klima- og miljøændringer, der har præget udviklingen af den danske natur – og specielt den danske pattedyrfauna – gennem 130.000 år, fra slutningen af forrige mellemistid, gennem sidste istid og frem til nutiden.

Læs mere...

Pris: 249 kr.

Solar Robot

Sjove soldrevne dinosaur- eller monster-robotter med genbrugsmaterialer og uden batterier! Robotterne har en højde på ca. 14 cm. Sættet indeholder masser af udstyr og udførlig dansksproget vejledning.

Pris: 199 kr.

Vejrvidenskab (weather science)

Viden om vejrfænomener som statisk elektricitet og lyn, vind, vandkredsløb og meget mere. Med sættet følger masser af udstyr og udførlige dansksprogede vejledninger. Alder: 8 år+

Pris: 149 kr.

Vækstlabyrint (grow-a-maze)

Spændende og lærerigt sæt, hvor det større barn sammen med voksne kan lære om planters vækstbetingelser og erfare gennem praktis. Sættet består af alt, der skal bruges i væksthus samt udførlig dansksproget vejledning. Alder: 8 år+

Pris: 149 kr.

Videnskaben om rent vand

Eksperimenter med forskellige former for vandrensning og få en viden om rent vands for vores klode. Sættet består af masser af spændende udstyr og udførlig dansksproget vejledning. Alder: 8 år+

Pris: 149 kr.

Green Science - Enviro batteri

Advarsel - Højspændings inspiration! Sættet indeholder masser af udstyr til forsøgene samt udførlige vejledninger på dansk. Alder: 8 år+

Pris: 149 kr.

Udgravningssæt

Gå i palæontologernes fodspor med Dr. Steve Hunters store udgravningssæt med T-Rex.

Pris: 269 kr.

KidzLabs - Crystal Science

Lav din egen krystal.

Pris: 159 kr.

”Glow-in-the-dark” solsystem
Pris: 149 kr.

Misty krus
Porcelænskrus med print af Danmarks nye kæmpedinosaur 'Misty' til varm kakao og gløgg i vinterkulden.
Pris: Nu kun 79 kr.

Party picks med myrer

Pris: 89 kr.

Neglebørste Hval

Pris: 119 kr.

Solsystemet papirvægt

Pris: 295 kr.

Sort pen

Pris: 30 kr.

Udzungwa – Tales of Discovery in an East African Rainforest
En smuk fotobog med 23 personlige fortællinger om udforskningen af Afrikas glemte regnskove: Udzungwa-bjergene og de øvrige Eastern Arc-bjerge i Østafrika.
Læs mere…
Pris: 299 kr.
Bestilling: send en mail til snm@snm.ku.dk 
(forsendelse 65 kr.)

Familien (Tænkepauser, nr. 25)
Af Peter C. Kjærgaard
Alle os moderne mennesker er nemlig efterkommere af få tusinde fjerne slægtninge, der engang forlod Afrika og erobrede verden. Indimellem stødte de ind i en neandertaler eller en anden nu uddød menneskeart og overtog et par nyttige gener. Det var heldigt. Ellers havde vi i dag ikke kunnet læse bogen om os selv.
Pris: 40 kr.

Det dyrebare - Historierne om museets største skatte
Af Hanne Strager
Darwins gave, den firbenede fisk og drontekraniet er blot nogle af de fantastiske skatte i udstillingen 'Det dyrebare', som vækker nysgerrighed og lyst til at vide mere. En række af genstandene gemmer på historier, som kun er berørt i udstillingen, men foldes ud i deres fulde længde i bogen Det dyrebare - historierne om museets største skatte.
Læs mere...
Pris: 249 kr.

Udstillingskatalog til 'Det dyrebare'
Til udstillingen 'Det dyrebare' er der udvalgt en mangfoldighed af genstande fra museets skatkammer. De har hver sin historie, som fortælles i udstillingen – og som også kan læses i udstillingskataloget, der rummer alle udstillingens tekster illustreret med fotos.
Læs mere...
Pris: 50 kr.

Indlandsisen – 80 års klimaændringer set fra luften
På fem somre i 1930’erne blev mere end halvdelen af Grønland gennemfotograferet fra luften. Et barsk arbejde i den danske flådes åbne flyvemaskiner, hvor temperaturen var ned til minus 40 grader. Bogen fortæller historien om de legendariske flyvninger og viser med flotte før-og-nu billeder, hvad der er sket med gletscherne og Indlandsisen i de forgangne 80 år.
Læs mere...
Pris: 299 kr.

Færøsk Trækfugleatlas
På 264 sider med farvebilleder beskriver bogen 90 færøske fuglearters træk og vandring på basis af ringmærkede fugle.
Læs mere...
Pris: 250 kr.

Charles Darwin - Arternes oprindelse ved naturlig selektion
Der findes næppe nogen teori, der har haft større indflydelse på vores verdensbillede og selvopfattelse end Charles Darwins evolutionsteori. Med udgivelsen af Arternes oprindelse fandt mennesket sin plads i naturen og fik udvidet familien med et broget galleri af forfædre med rødder tilbage til urtiden. Denne danske oversættelse af førsteudgaven af Darwins hovedværk fra 1859 giver nu alle mulighed for at læse et af de vigtigste videnskabelig værker, der nogensinde er udgivet.
Pris: 249 kr.

Årets bestseller

Børnenes leksikon om dinosaurer og forhistoriske dyr.

Pris: 299 kr.

Som at tilstå et mord - Darwin og idéen, der forandrede verden
Af Hanne Strager
Darwin vidste godt, at hans evolutionsteori ville forandre verden. "Det føles som at tilstå et mord", skrev han i 1844 til en ven, da han for første gang bekendte, at han ikke længere mente, at arterne kunne være skabt uforanderlige, én gang for alle. I denne bog fortæller Hanne Strager om alle de brikker, Darwin samlede sammen til det store puslespil om livets udvikling.
Pris: 249 kr.

Grønlands dyreliv
Af Mogens Trolle & Uri Golman
Fortællingen om Grønlands dyreliv er en beretning om et liv på kanten af, hvad der er fysisk muligt. Kun ved at være ekstremt tilpasset, har dyrene en chance for at overleve i den arktiske dybfryser. Det ekstreme miljø har skabt noget af det mest fascinerende dyreliv, man kan opleve her på Jorden. Grønlands dyreliv portrætterer 73 forskellige pattedyr og fugle samt grønlandshajen - alle de arter, man som besøgende normalt har chancen for at opleve. Bogen fokuserer på den allernyeste viden og de mest fascinerende aspekter om dyrenes vidtgående overlevelsesstrategier.
Pris: 249 kr.

PW Lund og knokkelhulerne i Lagoa Santa
Af Birgitte Holten & Michael Sterll
Om naturforskeren og palæontologen P.W. Lund (1801-1880), der i 1832 rejste til Brasilien for at udforske kalkstenshulerne ved Lagoa Santa, og hans mange opdagelser, der førte til nye naturvidenskabelige forklaringer på Jordens, naturens og menneskets opståen og udvikling.
Pris: 299 kr.

Atlas over danske ferskvandsfisk
Af Henrik Carl, Jørgen G. Nielsen, Peter Rask Møller, Gorm H. Rasmussen & Søren Berg
Atlasset er det mest omfattende værk om de danske ferskvandsfisk, der nogensinde er udgivet, og rummer bl.a. grundige afsnit om systematik, kendetegn, udbredelse og biologi for hver art. Værket er rigt illustreret med fotos af fiskene, særlige kendetegn, deres levesteder og meget mere.
Pris: 399 kr.

Floras Blomsterbog
Af Signe Wenneberg i samarbejde med Statens Naturhistoriske Museum
Signe Wenneberg tager i denne bog børn og voksne med i Botanisk Have og viser, hvad planter kan bruges til. Bogen er tiltænkt ”Blomsten af Danmarks ungdom”. Den kan læses af store børn og gerne sammen med blomsterinteresserede bedstemødre og forklarende forældre.
Pris: 149 kr.

Ugleæggeur

Pris: 69 kr.

Dino Mini udgravningssæt

Pris: 49 kr.

Isterning Hval

Pris: 115 kr.

Forhistorisk isbjerg med mammut eller sabelkat

Pris: 135 kr.