FAQ - ofte stillede spørgsmål

Er min booking gået igennem?

Du kan først være sikker på at din booking er gået igennem, når du modtager din bookingbekræftelse på mail.
Husk at tjekke om din bekræftelse evt. er havnet i dit spamfilter hvis ikke du får den i din inbox.
Din bookingbekræftelse er vigtig. Får du den ikke, er din booking ikke gennemført.
Kontakt os via vores kontaktformular hvis ikke du modtager din bookingbekræftelse.

Linket til EAN-blanketten virker ikke

De fleste problemer er browserrelaterede og kan typisk løses ved at prøve at bruge en anden browser. Har du stadig problemer kan du kontakte os via vores kontaktformular

Besøg i hvalkælderen?

Det er pt ikke muligt at komme i hvalkælderen. Til gengæld har vi masser af hvaler i vores udstillinger:

I udstillingen ”Evolution” på 6. sal viser vi skeletterne af en kaskelothval og en grønlandshval, samt modeller af en delfin og den forhistoriske urhval Ambulocetus.

I udstillingen "Det Dyrebare" på 5. sal kan I se skelettet af en kaskelothval fra Henne Strand; skeletterne af hhv. en narhval (dobbelttandet) og en gangesdelfin; et hjerte i sprit og en udstoppet unge af grønlandshval; et foster af en vågehval i sprit; tænder fra kaskelot- og narhval; samt en stol lavet af hvalknogler.

I Biografen på Zoologisk Museum kører filmen ’Pigen og hvalen’. Den er udarbejdet særligt til Bh.-1. kl. men højere klassetrin kan også få udbytte af filmen. Læs mere og book den her.

I vores samling af undervisningsmaterialer har vi endvidere en faglig tekst om hvaler til fri download.

Arktiske dyr?

Vores undervisningsforløb 'Det modige rensdyr' om arktiske dyr kan bookes til perioden fra sidste uge af november og hele december måned.

I er også velkomne til at besøge museet på egen hånd og se på arktiske dyr:

I udstillingen "Fra pol til pol” på 6. sal er der to store dioramaer med hhv. moskuskokser og hvalrosser, samt montrer om hvid camouflage i Arktis (:isbjørn, polarulv, polarhare, snerype m.m.) og lemminger og deres rovdyr.

I ”Evolution” på 6. sal er der skelettet af en Grønlandshval og udstoppede isbjørne.

I udstillingen ”Det dyrebare” på 5. sal er der både dyr, genstande og fossiler fra Grønland (bl.a. en kajak, et narhvalsskelet og hjertet fra en Grønlandshval).

Rundvisninger & børnefødselsdage?

Skole- og gymnasietjenesten tilbyder undervisningsforløb, undervisningsmateriale, e-learning og meget andet, - men ikke rundvisninger. Rundvisninger og børnefødselsdage kan købes igennem museets eventafdeling.

Undervisningsmateriale til eget brug i udstillingerne på Geologisk og Zoologisk Museum?

Vi har ikke undervisningsmateriale til selvstændig brug i udstillingerne. Men se her hvilke artikler, faglige tekster mv. vi har til rådighed – måske er der noget der passer til jer.
Se endvidere vores mange E-learningsværktøjer, her finder du både apps, undervisningsværktøjer, små film og meget mere.

Skal I besøge Zoologisk Museum kan I også besøge biografenog/eller Naturhistorisk Laboratorium hvor man må røre ved knogler og udstoppede dyr.
Se mere omkring Zoologisk Museums udstillinger her.

Udstillingerne på Geologisk Museum henvender sig til skole- og gymnasieelever, som på egen hånd vil undersøge den geologiske mangfoldighed. Afhængigt af hvilket emne, der arbejdes med, kan der fokuseres på enkelte emner og/eller udstillinger. Se mere om Geologisk Museums udstillinger her
Til udstillingen omkring Solsystemet findes endvidere følgende udstillingskatalog. Kataloget kan også købes i Geologisk Museums butik.

Undervisning på Geologisk Museum?

Vi er i øjeblikket i gang med at udvikle nye undervisningstilbud på Geologisk Museum, og i den forbindelse er den eksisterende undervisning blevet lukket ned. Følg udviklingen af vores nye undervisningstilbud ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev

Elev-projekter: interview og svar på spørgsmål?

Vi har ikke mulighed for at imødekomme ønsker om interviews og svar på spørgsmål til projektarbejde. Du kan til gengæld finde svar på mange spændende naturfaglige spørgsmål her i Natureksperterne. Her kan du gå på opdagelse i vores spændende samling af indlæg om naturhistorie og naturvidenskab.
Hvis dit projekt omhandler Darwin og evolutionsteorien er der meget inspiration og information at hente i den store udstilling ”Evolution - I Darwins fodspor” på Zoologisk Museum. Museets formidlere står altid klar til at hjælpe og svare på spørgsmål.