Hvad er Myrejagten

Hvad er Myrejagten?

Myrejagten er et Citizen Science projekt der har til formål at kickstarte indsatsen for at få børn og unge engageret i citizen science samt opbygge best practice på området.

Forskningsmæssigt arbejder projektet bl.a. på at kortlægge myrerne i Danmark, undersøge mønstre i myrernes fødevalg, afdække indvirkningen fra klimaforandringer samt afsøge invasive arters spredningsmuligheder.

I Myrejagten udfører de deltagende borgere et Myreeksperiment præcis som forskeren selv ville gøre det.
Data indsendes online og myrerne sendes fysisk ind til museet, hvor forskerne artsbestemmer myrerne og sender svar tilbage til deltagerne. Myrejagten har sin egen forsker, Julie Koch Sheard, som er ansat som phd på Myrejagten projektet.  

I Myrejagten har vi designet og sammensat et Myrejagtenkit med alt hvad man skal bruge for at udføre myreeksperimentet og deltage i Myrejagten. Et Myrejagten Familiekit koster 50 kr. (prisen er symbolsk, resten er dækket af projektets fondsmidler fra 15. Juni Fonden, Beckett Fonden, Knud Højgaards Fond og Augustinusfonden)

Myrejagten har allerede kørt 1 sæson (maj-september 2017), og før da har der været gennemført et pilotprojekt.
I Myrejagten 2017 blev der i alt gennemført 361 unikke eksperimenter på landsplan og indsendt 6.252 myrer. Indtil videre er 26 unikke myrearter identificeret og data omkring myrerne bruges nu til at identificere mønstre i fødevalg, fourageringstidspunkter mv.

Se mere om resultaterne fra sæson 1 her.

Se ensides-dokument med kort og vigtig Myrejagten-info her