Velkommen

Statens Naturhistoriske Museum er nationalmuseum for naturhistorien i Danmark og består i dag af besøgsadresserne Zoologisk Museum, Geologisk Museum og Botanisk Have.

Museet har ansvaret for forvaltningen af de nationale naturhistoriske samlinger og den tilknyttede forskning og formidling. Samlingerne udgør museets absolutte kerne. De omfatter ca. 14 mio. genstande indsamlet gennem 400 år, bl.a. skind, skeletter, dyr i sprit, insekter på nål, planter på herbarieark, fossiler, mineraler og meteoritter. Hertil kommer de levende samlinger i Botanisk Have, der omfatter ca. 12.000 forskellige plantearter, såsom orkide, kaktus, kødædende planter og eksotiske træarter.

Statens Naturhistoriske Museum er en del af Københavns Universitet og huser tre grundforskningscentre og over 150 forskere. Vores stærke fundament i forskningen betyder, at formidlingen på museet bliver levende. Det er forskernes stemmer, publikum hører, når de kommer til foredrag, det er forskernes arbejde og metoder, gymnasieeleverne møder i vores undervisning, og det er forskerne og deres viden, der gør udstillingerne vedkommende og aktuelle.

Om få år får Danmark et nyt nationalt naturhistorisk museum. Det nye museum kommer til at ligge i Botanisk Have i hjertet af København. Det bliver et sted, hvor den tværvidenskabelige forskning får de optimale rammer, og hvor publikum kan vælge imellem en hyggelig gåtur i haven, en visit i det smukke, victorianske Palmehus, et besøg på det gamle Geologisk Museum eller en opdagelsesrejse ind i det nye, store museumsbyggeri, som vi snart vil se rejse sig i hjørnet af Botanisk Have.