Kalender

 • 27. april 2019, kl. 11:00-16:00

  Opdag skeletterne i klædeskabet

  I forbindelse med særudstillingen Fashioned from Nature kan du d. 27. april opleve den interaktive og informerende installation “Opdag skeletterne i klædeskabet”, som tager udgangspunkt i de kritisable arbejdsforhold, som mange tekstilarbejdere verden over lider under i dag. Her vil du finde en Mystery Box produceret af designstuderende fra KADK, som vil give dig viden på en anderledes og interaktiv måde. Du kan også møde teamet bag Fashion Revolution Denmark, som vil fortælle dig mere om, hvordan og af hvem vores tøj bliver produceret.

  » Læs mere

 • 28. april 2019, kl. 16:30-18:00

  Søndagsrundvisning i Botanisk Have

  Tilbring en kølig forårseftermiddag i tropevarmen af byens smukkeste oase, Botanisk Have, på en guidet tur rundt i Danmarks største levende plantesamling. På denne mørke årstid fokuserer vi på de frodige væksthuse, deriblandt det berømte Palmehus fra 1874.

  » Læs mere

 • 2. maj 2019, kl. 19:00-21:15

  Fortidens mode og fremtidens tekstiler

  [ VIN & VIDENSKAB ] Klædedragter har gennem hele menneskets historie været et signal om identitet, status og tilhørsforhold, samtidig med at moden har skiftet med nye tendenser og fremkomst af nye materialer. Men hvad ved vi om fortidens mode? Hvilke metoder bruger forskere til at analysere fibre, farver og alder? Hvordan udvikles nye modematerialer i dag? Og hvilke nye tekstiler bliver en del af fremtidens påklædning?

  » Læs mere

 • 7. maj 2019, kl. 16:30-18:00

  Rundvisning i Botanisk Have

  Tilbring en forårseftermiddag i tropevarmen af byens smukkeste oase, Botanisk Have, på en guidet tur rundt i Danmarks største levende plantesamling. På denne årstid fokuserer vi på de frodige væksthuse, deriblandt det berømte Palmehus fra 1874.

  » Læs mere

 • 7. maj 2019, kl. 19:00-20:30

  Er modeindustrien Out of Fashion med virkeligheden?

  [ JORDEN KALDER ] Verdens tøjproduktion er fordoblet fra 2000 til 2014 og udgør et af verdens største miljøproblemer, bl.a. pga. det enorme forbrug af vand, kemikalier og landbrugsland, der anvendes i forbindelse med bomuldsproduktion. Samtidig er det modens natur hele tiden af finde på noget nyt. Spørgsmålet er derfor: Er modeindustrien Out of Fashion med virkeligheden?

  » Læs mere

 • 8. maj 2019, kl. 19:00-21:15

  Galakser, mørkt stof og jagten på nye partikler

  [ VIN & VIDENSKAB ] Ved hjælp af verdens største og mest komplekse videnskabelige instrumenter og stadig kraftigere computere er fysikerne i stand til hele tiden at rykke grænserne for vores forståelse af universet, lige fra de mindste partikler til galakserne.

  » Læs mere

 • 12. maj 2019, kl. 11:00-16:00

  Veras tøjbytte- og vintagemarked

  Tag med 12. maj og 25. august, når Veras inviterer til bæredygtigt vintage- og tøjbyttemarked på Geologisk Museum i forbindelse med særudstillingen ‘Fashioned from Nature’. Tøjbyttemarkedet foregår i museets gård eller den smukt dekorerede Per Kirkeby rotunde. Her kan du bytte dit eget tøj til nyt eller shoppe unikke, grønne vintage-fund og kickstarte din egen bæredygtige garderobe.

  » Læs mere

 • 15. maj 2019, kl. 16:30-18:00

  Rundvisning i Botanisk Have

  Tilbring en forårseftermiddag i tropevarmen af byens smukkeste oase, Botanisk Have, på en guidet tur rundt i Danmarks største levende plantesamling. På denne årstid fokuserer vi på de frodige væksthuse, deriblandt det berømte Palmehus fra 1874.

  » Læs mere

 • 21. maj 2019, kl. 16:30-18:00

  Rundvisning i Botanisk Have

  Tilbring en forårseftermiddag i tropevarmen af byens smukkeste oase, Botanisk Have, på en guidet tur rundt i Danmarks største levende plantesamling. På denne årstid fokuserer vi på de frodige væksthuse, deriblandt det berømte Palmehus fra 1874.

  » Læs mere

 • 25. maj 2019, kl. 11:00-16:00

  Veras upcycling workshop

  Tag med 25. maj og 17. august, når Veras inviterer til upcycling workshop på Geologisk Museum i forbindelse med udstillingen ‘Fashioned from Nature’. I Per Kirkebys smukt dekorerede rotunde kan du lære, hvordan du syr din egen mulepose af overskydende tekstiler, og hvordan du pimper en gammel mulepose med naturlige materialer.

  » Læs mere