Kalender – Københavns Universitet

Zoologisk Museum > Kalender

Kalender

    1 2
 • 4. april 2019, kl. 19:00-20:30

  Vil vi leve i en verden uden bier?

  [ JORDEN KALDER ] Bier er en vigtig del af økosystemet, hvor de sørger for bestøvningen af en lang række afgrøder. De vilde bier er imidlertid i kraftig tilbagegang, og verden er i fare for at havne i store bestøvningsproblemer. Hvis alle bierne pludselig forsvandt, ville mange af de fødevarer forsvinde. Samtidigt ville det have gennemgribende indflydelse på den globale biodiversitet! Spørgsmålet er derfor ikke kun, om vi vil leve i en verden uden bier – men om, hvad vi kan gøre for at forhindre det? » Læs mere

 • 2. maj 2019, kl. 19:00-21:15

  Fortidens mode og fremtidens tekstiler

  [ VIN & VIDENSKAB ] Klædedragter har gennem hele menneskets historie været et signal om identitet, status og tilhørsforhold, samtidig med at moden har skiftet med nye tendenser og fremkomst af nye materialer. Men hvad ved vi om fortidens mode? Hvilke metoder bruger forskere til at analysere fibre, farver og alder? Hvordan udvikles nye modematerialer i dag? Og hvilke nye tekstiler bliver en del af fremtidens påklædning? » Læs mere

 • 7. maj 2019, kl. 19:00-20:30

  Er modeindustrien Out of Fashion med virkeligheden?

  [ JORDEN KALDER ] Verdens tøjproduktion er fordoblet fra 2000 til 2014 og udgør et af verdens største miljøproblemer, bl.a. pga. det enorme forbrug af vand, kemikalier og landbrugsland, der anvendes i forbindelse med bomuldsproduktion. Samtidig er det modens natur hele tiden af finde på noget nyt. Spørgsmålet er derfor: Er modeindustrien Out of Fashion med virkeligheden? » Læs mere

 • 8. maj 2019, kl. 19:00-21:15

  Galakser, mørkt stof og jagten på nye partikler

  [ VIN & VIDENSKAB ] Ved hjælp af verdens største og mest komplekse videnskabelige instrumenter og stadig kraftigere computere er fysikerne i stand til hele tiden at rykke grænserne for vores forståelse af universet, lige fra de mindste partikler til galakserne. » Læs mere

 • 20. august 2019, kl. 19:00-20:30

  Er gamle klude genbrugsguld?

  [ JORDEN KALDER ] Interessen for tøjbytte, genbrug og vintagemode er eksploderet de seneste år. Men ideerne stiller samtidig høje krav til vores forbrugsmønstre, til distribution, til hvordan tøjet produceres og anvendes, når de på et tidspunkt smides ud. Spørgsmålene er mange: Er vi overhovedet villige til at gå i genbrugstøj? Er industrien villig til at producere slidstærkt tøj, der kan genbruges i flere generationer? Er gamle klude jordens genbrugsguld? » Læs mere

 • 20. september - 22. september 2019

  Geologiens Dage på Statens Naturhistoriske Museum

  Hvert år i september afholdes Geologiens Dage i hele landet. På Statens Naturhistoriske Museum kan du også opleve geologien, forskningen og fortællingerne om alt det der ligger under vores fødder. » Læs mere

    1 2