Permanent udstilling

Luk øjnene og forestil dig at du står i et vuggende skib. Du er på et togt, som er sat til at vare to år, men som kommer til at tage fem! Det er dit livs begivenhed, men desværre bliver du søsyg, hver gang skibet befinder sig i åben sø. Oven i købet er kahytten alt for lav til at du kan stå oprejst! Sådan var det for Darwin på hans dannelsesrejse. Måske netop derfor foretog han ikke nogle nævneværdige rejser efter sin hjemkomst med Beagle. Har du lyst til at komme en tur indenfor i kahytten? Eller vil du hellere se nærmere på nogle af de opdagelser Darwin gjorde på land?

Kom og føl dig som rejsende videnskabsmand

Foto: Charles Darwin

Zoologisk Museums store permanente udstilling Evolution, der fejrer 200-året for Charles Darwins fødsel - og 150-året for hans banebrydende værk om evolution, populært kaldet Arternes oprindelse.

Vi kan byde velkommen til en overdådig udstilling, der bringer dig ud på en spændende rejse i Darwins fodspor, og vi har sat alle sejl til for at give dig en god oplevelse.

Udstillingen sætter spot på de tanker i tiden der prægede Darwin, på de iagttagelser han som ung videnskabsmand gjorde på en flere år lang rejse, og på de observationer som lagde grunden til hans evolutionsteori. En teori hele biologien i dag bygger på som den naturligste ting af verden, men som på Darwins tid var rystende og revolutionerende.  

Vi ønsker dig en rigtig god rejse.

Udstillingen er sponsoreret af Villum Kann Rasmussen Fonden og er blevet til i samarbejde med Institut for Filosofi og Idéhistorie på Aarhus Universitet.

Udforsk udstillingen:

Darwins verden

Darwins verden

Mange mennesker tror, at naturvidenskaben arbejde ved at lægge trin på trin af tør viden oven på hinanden i en evigt fremadskriden proces. Det er da også rigtig, at naturvidenskaben bygger på fakta - observationer og data. Men Darwin er et lysende eksempel på, at også i naturvidenskaben udspringer de store ideer og opdagelser af kreativitet og inspiration.

I første omgang anede videnskabsmanden bare et nyt mønster i hele den store mængde af fakta, tanker og viden, som han var stødt på, både fra eget og andres arbejde. Først derefter fulgte de mange års arbejde med at udvikle og underbygge hypotesen.